Verzekering doelgroepen

Verzekering doelgroepen

Verzekeraars doen er veel aan om mensen een aantrekkelijke zorgverzekering aan te bieden. Daarom zijn er ook veel uiteenlopende verzekeringen voor allerlei doelgroepen, zoals senioren, gezinnen, vrouwen en studenten.
 
Er zijn verschillende voordelen om een verzekering af te sluiten gericht op de doelgroep waartoe jij behoort. De aanvullende zorg is ‘op maat gemaakt’ en je zult bij de aanvullende zorg de zorg vinden die bij jou past.

Collectieve zorgverzekering

Veel verzekeraars bieden voor grote groepen mensen een collectieve zorgverzekering aan.
Een collectieve zorgverzekering is bijvoorbeeld af te sluiten voor een groep mensen die bij hetzelfde bedrijf werkt of iets anders met elkaar gemeen heeft. Deze groep mensen wordt als groep bij één verzekeringsmaatschappij ondergebracht en kan daardoor vaak tegen een fikse korting verzekerd worden.
 
Mocht je geen werkgever hebben die jou een collectieve zorgverzekering kan bieden, dan kun je je altijd aansluiten bij een ander collectief. Enkele collectieven kun je vinden bij sportverenigingen, studentenverenigingen of bijvoorbeeld een collectief voor mensen die willen stoppen met roken. Behalve dit soort specifieke collectieven bestaan er ook open collectieven.
 
Wil je meer weten over collectieve verzekeringen of ben je benieuwd wanneer je in aanmerking komt voor een collectieve verzekering? Kijk dan op de pagina collectieve zorgverzekering.

50-Plus

Als je de 50 bent gepasseerd, dan heb je andere zorg nodig dan iemand die net 18 is geworden. Er is ook geen sprake meer van gezinsuitbreiding. Dat soort specifieke zorg, is geen zorg waarvoor je je nog hoeft te verzekeren. Zorg die je in de toekomst nodig hebt betreft wellicht een mantelzorg makelaar of extra dieetadvies. Ook voor de aanschaf van hoortoestellen of een kunstgebit kun je je verzekeren.
 
Speciaal voor de groep 50-plus zijn er speciale aanvullende pakketten gemaakt. Nagenoeg alle zorgverzekeraars bieden een zorgverzekering, speciaal voor jou op maat gemaakt. Het loont om deze te vergelijken. Bekijk welke zorg je nodig hebt, en beslis welk aanvullend pakket past. Op de pagina 50plus zorgverzekering geven we je meer informatie.

Studenten

Je bent student en je moet een zorgverzekering afsluiten. Best lastig, want er zijn veel verschillende verzekeraars die bijna allemaal een studentenverzekering aanbieden. Een studenten zorgverzekering is doorgaans goedkoper dan een reguliere zorgverzekering. Daar kun jij dus goed van profiteren.
 
Studenten zijn namelijk over het algemeen gezond. Om die reden kun jij, omdat je misschien geen of weinig zorg nodig denkt te hebben, een hoog eigen risico nemen waardoor je premie laag is. Heb je er trouwens over nagedacht om je te verzekeren via je studentenvereniging? En wie betaalt eigenlijk jouw verzekering? Doen jou ouders dit of ga je dit zelf doen. Keuzes waar wij je bij gaan helpen. Kijk op de pagina zorgverzekering student voor alle informatie omtrent je verzekering.

Gezinnen

Met een gezin heb je andere eisen dan wanneer je alleenstaand bent. Een gezin vraagt namelijk om andere zorg. Je hebt namelijk niet alleen de zorg van je eigen gezondheid, maar je hebt ook de zorg over de kinderen die de beste zorg verdienen. Maar hoe weet jij welke zorg en vergoedingen voor deze zorg het beste passen bij een gezin?
 
Wij leggen uit waar je op moet letten bij het afsluiten van een zogenoemde gezinspolis. Niet elke gezinssituatie is namelijk hetzelfde. Je kunt net zijn begonnen met gezinsplanning, gezinsuitbreiding of misschien zijn de kinderen bijna de deur uit. Verschillende situaties vragen om verschillende medische zorg.
 
Het basispakket komt je deels tegemoet bij de zorg van de (aankomende) kinderen. Je hebt namelijk onder andere recht op kraamhulp tegen een klein uurtarief en een zwangerschapsecho. Voor aanvullende zorg voor jou en het gezin kun je het beste de gezinspolissen vergelijken nadat je in kaart hebt gebracht welke zorg je nodig hebt.
 
Lees meer hier meer over op de pagina zorgverzekering gezin.

Vrouwen

Het basispakket dekt een groot deel van de medische zorg maar soms is dit niet voldoende. Dan kun je je aanvullend verzekeren. Er zijn voor veel verschillende doelgroepen op maat gemaakte polissen. Zo ook voor vrouwen.
 
Vrouwen hebben soms andere zorg nodig dan mannen. Te denken valt aan anticonceptiezorg, zwangerschapsyoga, hulp bij borstvoeding en allerlei andere medische zorg die voor jou als vrouw van toepassing is.
 
Wat dacht je bijvoorbeeld van borstkanker preventie? Ben jij iemand die dit in de gaten wil houden, dan kun je je hier ook aanvullend voor verzekeren. Zorgverzekeraars proberen alle zorg die voor een vrouw belangrijk is aan te bieden in een goed dekkende aanvullende polis.
 
Kijk op de pagina zorgverzekering vrouwen voor alle informatie dat betrekking heeft op jouw zorgwensen.