Welkom bij Zorgpremies.nl Zorgverzekering vergelijken
Contact

Verzekering doelgroepen

Verzekeraars doen er veel aan om mensen een aantrekkelijke zorgverzekering aan te bieden. Daarom zijn er ook veel uiteenlopende verzekeringen voor allerlei doelgroepen, zoals senioren, gezinnen, vrouwen en studenten. Er zijn verschillende voordelen om een verzekering af te sluiten gericht op de doelgroep waartoe jij behoort. De aanvullende zorg is ‘op maat gemaakt’ en je zult bij de aanvullende zorg de zorg vinden die bij jou past.

50-Plus

Als je de 50 bent gepasseerd, dan heb je andere zorg nodig dan iemand die net 18 is geworden. Er is ook geen sprake meer van gezinsuitbreiding. Dat soort specifieke zorg, is geen zorg waarvoor je je nog hoeft te verzekeren. Zorg die je in de toekomst nodig hebt betreft wellicht een mantelzorg makelaar of extra dieetadvies. Ook voor de aanschaf van hoortoestellen of een kunstgebit kun je je verzekeren.

Speciaal voor de groep 50-plus zijn er speciale aanvullende pakketten gemaakt. Nagenoeg alle zorgverzekeraars bieden een zorgverzekering, speciaal voor jou op maat gemaakt. Het loont om deze te vergelijken. Bekijk welke zorg je nodig hebt, en beslis welk aanvullend pakket past. Op de pagina 50plus zorgverzekering geven we je meer informatie.

Studenten

Je bent student en je moet een zorgverzekering afsluiten. Best lastig, want er zijn veel verschillende verzekeraars die bijna allemaal een studentenverzekering aanbieden. Een studenten zorgverzekering is doorgaans goedkoper dan een reguliere zorgverzekering. Daar kun jij dus goed van profiteren.

Studenten zijn namelijk over het algemeen gezond. Om die reden kun jij, omdat je misschien geen of weinig zorg nodig denkt te hebben, een hoog eigen risico nemen waardoor je premie laag is. Heb je er trouwens over nagedacht om je te verzekeren via je studentenvereniging? En wie betaalt eigenlijk jouw verzekering? Doen jou ouders dit of ga je dit zelf doen. Keuzes waar wij je bij gaan helpen. Kijk op de pagina zorgverzekering student voor alle informatie omtrent je verzekering.

Gezinnen

Met een gezin heb je andere eisen dan wanneer je alleenstaand bent. Een gezin vraagt namelijk om andere zorg. Je hebt namelijk niet alleen de zorg van je eigen gezondheid, maar je hebt ook de zorg over de kinderen die de beste zorg verdienen. Maar hoe weet jij welke zorg en vergoedingen voor deze zorg het beste passen bij een gezin?

Wij leggen uit waar je op moet letten bij het afsluiten van een zogenoemde gezinspolis. Niet elke gezinssituatie is namelijk hetzelfde. Je kunt net zijn begonnen met gezinsplanning, gezinsuitbreiding of misschien zijn de kinderen bijna de deur uit. Verschillende situaties vragen om verschillende medische zorg.

Het basispakket komt je deels tegemoet bij de zorg van de (aankomende) kinderen. Je hebt namelijk onder andere recht op kraamhulp tegen een klein uurtarief en een zwangerschapsecho. Voor aanvullende zorg voor jou en het gezin kun je het beste de gezinspolissen vergelijken nadat je in kaart hebt gebracht welke zorg je nodig hebt.

Lees meer hier meer over op de pagina zorgverzekering gezin.

Vrouwen

Het basispakket dekt een groot deel van de medische zorg maar soms is dit niet voldoende. Dan kun je je aanvullend verzekeren. Er zijn voor veel verschillende doelgroepen op maat gemaakte polissen. Vrouwen hebben wat dat betreft soms andere zorg nodig dan mannen. Te denken valt aan anticonceptiezorg, zwangerschapsyoga, hulp bij borstvoeding en allerlei andere medische zorg die voor jou als vrouw van toepassing is.

Wat dacht je bijvoorbeeld van borstkanker preventie? Ben jij iemand die dit in de gaten wil houden, dan kun je je hier ook aanvullend voor verzekeren. Zorgverzekeraars proberen alle zorg die voor een vrouw belangrijk is aan te bieden in een goed dekkende aanvullende polis.

Kijk op de pagina zorgverzekering vrouwen voor alle informatie dat betrekking heeft op jouw zorgwensen.

Pasgeboren baby

Bij de komst van een pasgeboren baby komt een hoop kijken. Alle zorg omtrent de bevalling en voor de baby zelf komen voor een groot deel voor vergoeding in aanmerking vanuit het basispakket van de zorgverzekering. Je hebt 4 maanden na de geboorte om de baby op je polis bij te schrijven.

Bekijk hier alle uitgebreide informatie omtrent de zorgverzekering voor een pasgeboren baby.

Ex-militair

Je hebt het land en het nationale belang voor jaren gediend en stapt nu uit het leger. Net zoals alle andere mensen in Nederland, of de mensen die in Nederland werken, moet ook jij je nu verzekeren. Voorheen ben je als militair via Defensie verzekerd maar deze verzekering loopt af wanneer je uit dienst treedt. Heb jij al nagedacht welke zorg jij nodig denkt te hebben?

Wij geven je op deze pagina een aantal tips en leggen je uit welke stappen je moet ondernemen. Ook geven we je inzicht in de zorgverzekering die speciaal is opgericht voor mensen die uit het leger zijn gestapt.

18 jaar, de eerste zorgverzekering

Wanneer je bijna 18 jaar bent is het belangrijk dat je je gaat verdiepen in je eerste eigen zorgverzekering. Je bent namelijk vanaf je 18e verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Doe je dit niet, dan riskeer je een boete. Elke Nederlander moet namelijk een basiszorgverzekering hebben. Weet jij niet waar je moet beginnen met het zoeken voor een goede verzekering die past bij jou zorgbehoefte? Of kun jij er niet uitkomen welke verzekering nu het goedkoopst is voor jongeren?

Kijk dan op de pagina speciaal voor als je net 18 geworden bent. Daarin geven we je ook uitleg wat ouders voor jou kunnen betekenen wanneer je voor het eerst een zorgverzekering moet kiezen.

Sport en zorgverzekering

Wanneer je fanatiek sport heb je andere zorgbehoeftes dan iemand die net 50 is geworden. Eisen die je kunt stellen aan een zorgverzekering zijn bijvoorbeeld een goede dekking voor fysiotherapie. Als sporter heb je namelijk meer kans op blessures dan andere mensen.

Mocht jouw sport gepaard gaan met het risico op een blessure zoals met voetbal en wil je niet dat het plezier in sporten wordt belemmerd, kijk dan zorgvuldig naar de aanvullende pakketten die zorgverzekeraars aanbieden. Mocht er dan wat gebeuren, dan heb je direct toegang tot passende medische zorg.

Voor de amateursporters is de dekking van de basisverzekering voldoende. Doe je aan sporten met een verhoogd risico zoals bungeejumping dan moet je dit meestal apart verzekeren. Kijk in de polisvoorwaarden, wat jouw zorgverzekering wel en niet vergoed wanneer je kiest voor een aanvullende sport zorgverzekering. Als je bij een sportclub lid bent, informeer dan of ze een collectieve verzekering hebben. Het kan financieel aantrekkelijk zijn om je hierbij aan te sluiten.

Bekijk hier alle informatie over zorgverzekeringen gericht op sporters.