Welkom bij Zorgpremies.nl Zorgverzekering vergelijken
Contact

Singles

Het aantal singles in Nederland blijft groeien. Ook de leeftijd waarop mensen single zijn stijgt. Ben jij single? Dan zijn er een aantal zaken rondom de zorgverzekering die voor jou misschien interessant zijn om aanvullend te verzekeren.

Vergelijk alle zorgverzekeringen

Vergoedingen anticonceptie

Ook veel singles zijn dagelijks met de liefde bezig. Internetdates, spanningen in de directe omgeving en avonden in de kroeg zijn veelvoorkomende situaties. Voor een grote groep singles is anticonceptie daarom van groot belang. Tot 21 jaar krijgen vrouwen de pil en het spiraaltje van de zorgverzekering vergoed (hierbij geldt echter wel het eigen risico van € 385,-. Voor alle andere anticonceptie moet je zelf betalen.

Er zijn veel aanvullende zorgverzekeringen die een dekking voor anticonceptie bieden. Meestal is deze vergoeding 100%, maar tot een maximaal bedrag. Hoe duurder je aanvullende verzekering, hoe hoger dit maximumbedrag. Veel verzekeraars maken daarnaast een onderscheid voor vergoedingen voor anticonceptie en condooms. Er is vaak een extra maximumbedrag aan condooms dat geclaimd mag worden.

Vergoeding in het basispakket:

 • Tot 21 jaar 100% vergoed (minus eigen risico)

Goed verzekerd op reis

Veel singles hebben nog geen verantwoording voor een gezin en kinderen. Maar ook wanneer je gescheiden bent met kinderen heb je vaak meer dagen alleen. De behoefte naar een stimulerende vakantie kan daarom hoger zijn en vaak zijn er ook meer mogelijkheden. Misschien is dit de tijd om eindelijk die droomreis naar Azië of Australië te maken? Wanneer je een verre reis gaat maken is het verstandig om hier in je aanvullende zorgverzekering rekening mee te houden.

Vergoeding in het basispakket:

 • Spoedeisende medische hulp in het buitenland tegen Nederlands tarief.

Let op! Aanvullende verzekering afsluiten voor:

 • Vergoedingen voor vaccinaties
 • De dekking van ongevallen door bijzondere sporten
 • Dekking van kosten buiten het in Nederland geldende tarief
 • Vergoedingen voor reddingsoperaties

Je kunt er ook voor kiezen om een speciale reisverzekering voor je reis af te sluiten, bijvoorbeeld een globetrotter reisverzekering. Onthoud dat aanvullende zorgverzekeringen en reisverzekeringen vaak deels hetzelfde dekken. Voorkom dat je over verzekerd raakt.

Sportmedische behandelingen

Er zijn vele actieve singles die in hun vrije tijd graag gaan sporten, zowel in teamverband als bijvoorbeeld fitnessen. Het is een goede manier om sociale contacten op te doen en een vast leefritme op te bouwen. Wanneer je een actief leven hebt is het verstandig om je aanvullende pakket hier op aan te passen. Sluit een aanvullende zorgverzekering af waar de volgende zaken in gedekt zijn:

 • Fysiotherapie: hierbij is de dekking meestal 100% tot een bepaald aantal behandelingen. Let op: verzekeraars hebben vaak contracten met bepaalde fysiotherapeuten, controleer of jouw fysiotherapeut dit ook heeft.
 • Sportmedisch onderzoek: let op de vergoedingen voor blessureconsulten en herhalingsconsulten.
 • Accessoires: zoals vergoedingen voor braces, steunzolen voor sportschoenen en sportbrillen.
 • Sportmassage: dit wordt vaak niet vergoed, maar er worden door verzekeraars wel kortingen geboden.

Sportmedische behandelingen bij een fysiotherapeut of arts zijn vaak duur. Een aanvullende zorgverzekering die deze zaken dekt kan daarom voor fanatieke sporters erg belangrijk zijn. Ook wanneer je door een chronische aandoening fysiotherapie nodig hebt is het afsluiten van een aanvullende verzekering aan te raden.

Vergoeding in het basispakket:

 • Tot 18 jaar 9 behandelingen fysiotherapie vergoed
 • Vanaf 18 jaar met chronische ziekte vanaf de 20e behandeling vergoeding fysiotherapie

Let op! Aanvullende verzekering afsluiten voor:

 • Vergoedingen voor fysiotherapie
 • Sportmedisch onderzoek en behandelingen

Zorgverzekering voor expats

Krijg je de mogelijkheid om in het buitenland te gaan werken? Dan is dit wellicht de tijd om die kans te grijpen. Wanneer je in het buitenland aan de slag gaat zijn er twee opties voor je zorgverzekering:

 • Als je als expat gedetacheerd wordt kan je de Nederlandse zorgverzekering aanvragen, maar je moet wel een detacheringsformulier aanvragen bij de Sociale Verzekeringsbank.
 • Wanneer je naar het buitenland vertrekt voor meer dan 8 maanden en geen banden hebt met een Nederlands bedrijf, dan moet je de Nederlandse zorgverzekering opzeggen.

Als je de Nederlandse zorgverzekering aanhoudt, is het verstandig om een goed aanvullend pakket af te sluiten dat in het buitenland dekking biedt voor medische zorg buiten de Nederlandse tarieven, fysiotherapie, medicijnen en medisch vervoer.

Vergoeding in het basispakket:

 • Spoedeisende medische hulp in het buitenland tegen Nederlandse tarief

Let op! Aanvullende verzekering afsluiten voor:

 • Vergoeding van kosten buiten het Nederlandse tarief
 • Niet-spoedeisende zorg in het buitenland