Welkom bij Zorgpremies.nl Zorgverzekering vergelijken
Contact

Stellen zonder kind

Als je een vaste partner hebt is het vaak gemakkelijker om praktische zaken samen te regelen, zoals de zorgverzekering. Dit scheelt vaak tijd en geld. Het is wel belangrijk om deze zorgverzekering af stemmen op jullie persoonlijke en gezamenlijke wensen voor de toekomst. Wanneer jullie bijvoorbeeld van plan zijn om aan kinderen te beginnen, is het verstandig om hier rekening mee te houden in het aanvullende pakket. Je leest hier handige tips over de aanvullende zorgverzekering voor stellen.

Vergelijk alle zorgverzekeringen

Buitenland

Een kindvriendelijke camping, schoolvakanties, het vermijden van te lange vluchten… allemaal zaken waar jij tijdens een reis nog niet over na hoeft te denken! Veel werkende stellen zonder kinderen genieten hiervan door vaak op vakantie te gaan of avontuurlijke reizen te maken. Belangrijk is dat je onderweg een goede verzekering hebt, vooral wanneer je ver van huis bent of langere tijd wegblijft. De vergoeding vanuit het basispakket van de zorgverzekering is namelijk vrij basic.

Vergoeding in het basispakket:

 • Spoedeisende medische hulp buitenland (tegen Nederlands tarief behandeling)

Let op! Aanvullende verzekering afsluiten voor:

 • Vaccinaties
 • Kosten behandelingen hoger dan het Nederlandse tarief
 • Reddingsoperaties
 • Bijzondere sporten

Tandarts

Voor de gemiddelde Nederlander behoren de tandartskosten tot de meest gemaakte zorgkosten. Bijna iedereen bezoekt regelmatig de tandarts en deze behandelingen worden voor volwassenen niet vergoed. Wanneer er meer gedaan moet worden dan alleen de standaard controles, dan lopen de kosten hoog op. Om voor een vergoeding voor tandartsbehandelingen in aanmerking te komen moet je een aanvullende zorgverzekering afsluiten. De meeste verzekeraars bieden een apart aanvullend pakket aan voor enkel tandartskosten. Soms worden de tandartsvergoedingen aangeboden in een pakket met meerdere dekkingen. De kans is groot dat jullie dezelfde tandarts bezoeken. Ga bij deze tandarts na met welke zorgverzekeraars er een contract is afgesloten. Jullie kunnen dan beide bij een van deze verzekeraars de tandartsverzekering afsluiten.

Vergoeding in het basispakket:

 • Tandheelkundige behandelingen tot 18 jaar
 • Kaakchirurgie
 • Kunstgebitten

Let op! Aanvullende verzekering afsluiten voor:

 • Behandelingen orthodontist
 • Tandartszorg

Voorbehoedsmiddelen

Steeds meer mensen maken de bewuste keuze om geen kinderen te nemen. Voor deze stellen is het natuurlijk belangrijk dat de anticonceptie goed geregeld is. Er zijn verschillende voorbehoedsmiddelen, waarvan de meest bekende de anticonceptiepil, condooms, het spiraaltje en de sterilisatie zijn. Voor iedereen boven de 21 jaar wordt anticonceptie niet vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering. In aanvullende pakketten worden vaak wel vergoedingen voor anticonceptie geboden, hoe hoog deze vergoeding is en voor welke voorbehoedsmiddelen verschilt per verzekeraar en pakket.

Vergoeding in het basispakket:

 • Anticonceptiepil (vrouwen tot 21 jaar, wel eigen risico)

Let op! Aanvullende verzekering afsluiten voor:

 • Anticonceptiepil vanaf 21 jaar
 • Condooms, pessarium en spiraal
 • Sterilisatie en re-fertilisatie

Vruchtbaarheidsbehandelingen

Niet alle stellen zonder kinderen kiezen hier bewust voor. Er zijn vele dingen die vruchtbaarheidsproblemen kunnen veroorzaken, zoals natuurlijke aanleg maar ook stress of chlamydia. Het basispakket van de zorgverzekering biedt vrouwen de mogelijkheid tot de vergoeding van maximaal 3 vruchtbaarheidsbehandelingen en kunstmatige inseminatie. Hiervoor geldt echter wel een maximale leeftijd. Voor meer behandelingen of op latere leeftijd is het afsluiten van een aanvullende verzekering nodig. Er zijn weinig zorgverzekeraars die dit aanbieden, momenteel zijn dit alleen ONVZ en PNOzorg.

Vergoeding in het basispakket:

 • Eerste 3 pogingen IVF per zwangerschap (vrouwen tot 42 jaar)
 • Geneesmiddelen (wel eigen bijdrage)
 • Kunstmatige inseminatie (tot 42 jaar)

Let op! Aanvullende verzekering afsluiten voor:

 • Vanaf de 4e behandeling IVF
 • Eigen bijdrage medicijnen

Fysiotherapie

Iedereen kan bij de fysiotherapeut terechtkomen. Wellicht heb je een aandoening die bewegen moeilijker maakt, of heb je onverwachts door een blessure tijdens een voetbalwedstrijd of een ongeluk lichamelijke problemen gekregen. Deze behandelingen worden slechts voor een heel beperkte groep door de zorgverzekering vergoed. In bijna alle aanvullende verzekeringen wordt wel een dekking geboden voor fysiotherapie. De hoogte van deze dekking verschilt echter wel. Zo vergoedt de ene verzekeraar 10 behandelingen, terwijl een andere verzekeraar wellicht ruim 20 behandelingen vergoedt.

Vergoeding in het basispakket:

 • Fysiotherapie bij chronische ziekte (vanaf de 20e behandeling)

Let op! Aanvullende verzekering afsluiten voor:

 • Eerste 20 fysiotherapeutische behandelingen voor chronisch zieken
 • Fysiotherapie voor volwassenen

Gezamenlijke polis

Bijna iedere zorgverzekeraar biedt verschillende aanvullende pakketten aan. Er zijn dus vele opties om uit te kiezen, waardoor je deze zo goed mogelijk bij je persoonlijke situatie kunt laten aansluiten. Het is daarom ook verstandig om zelf te kijken naar een geschikt aanvullend pakket. Wanneer je samen met je partner bij dezelfde verzekeraar een aanvullend pakket afsluiten, kan je vaak wel kiezen voor de optie om op één polis bijgeschreven te staan. Je moet hier wel voor getrouwd zijn en/of samenwonen. Het voordeel hiervan is dat afsluiten en declareren vaak minder tijd kost.