Welkom bij Zorgpremies.nl Zorgverzekering vergelijken
Contact

Specifieke zorg

Een paar onderwerpen gerelateerd aan zorgverzekeringen die wat extra aandacht verdienen hebben we hieronder beschreven. Het eerste onderwerp dat we aansnijden gaat om de nieuwe ontwikkeling, een online zorgverzekering afsluiten. Daarna wordt er uitgelegd wat je kunt doen wanneer je je zorgverzekering niet (meer) kunt betalen. We leggen ook uit waar je als fanatieke sporter op moet letten bij het afsluiten van een zorgverzekering.  Als laatste geven we je informatie over IVF-behandelingen.

Vergoedingen doof of slechthorenden

Indien je kampt met gehoorproblemen, zijn er diverse hulpmiddelen die uitkomst kunnen bieden om de ongemakken hiervan zoveel mogelijk tegen te gaan. Wat wordt er precies vergoed ten aanzien van deze hulpmiddelen vanuit de zorgverzekering?

Lees hier meer over de vergoedingen voor doof of slechthorenden

Vergoedingen herstellingsoord of zorghotel

Een revalidatietraject na een operatieve ingreep kan soms de behoefte met zich meebrengen om in een herstellingsoord of zorghotel te herstellen. Welke kosten brengt een dergelijk revalidatieverblijf met zich mee en in hoeverre kan voor deze kosten een vergoeding worden ontvangen vanuit de zorgverzekering?

Lees hier meer over de vergoedingen herstellingsoord of zorghotel

Vergoedingen incontinentie

Incontinentieproblemen zijn niet altijd even makkelijk bespreekbaar te maken, toch is het belangrijk hulp te zoeken om een bijpassende behandeling te ontvangen die de klachten zoveel mogelijk bestrijden.

Lees hier meer over de vergoedingen incontinentie

Vergoeding IVF-behandeling

Je probeert al geruime tijd zwanger te worden, maar na een jaar is er nog geen resultaat. Lastig, want een kind krijgen is voor veel mensen erg belangrijk. Je hoeft de hoop niet direct op te geven. Je kunt namelijk, wanneer je een strenge selectieprocedure bent doorlopen, beginnen met een kunstmatige bevruchting.

Er zijn vier manieren waarop een kind kunstmatig tot stand kan komen. Dit zijn;

  • Ovulatie-Inductie
  • Kunstmatige Inseminatie
  • Intra Uteriene Inseminatie
  • In Vitro Fertilisatie

De laatste IVF wordt niet direct toegepast. Vaak wordt er eerst door middel van een Ovulatie- Inductie of een Intra Uteriene Inseminatie geprobeerd een bevruchting te bevorderen. Mocht dit niet lukken dan heb je, onder bepaalde voorwaarden, recht op 3 IVF-behandelingen.

Meer informatie over de voorwaarden en vergoedingen.

Vergoedingen mantelzorg

Indien iemand als gevolg van ziekte of ouderdom niet meer zelfstandig voor zichzelf kan zorgen, kan mantelzorg uitkomst bieden om ervoor te zorgen dat deze personen toch thuis kunnen blijven wonen. Deze hulp kan zowel professioneel of vanuit de directe omgeving worden ingeschakeld.

Lees hier meer over de vergoedingen mantelzorg

Vergoedingen parkinson

De klachten van de ziekte van Parkinson hebben als gevolg dat de patiënt steeds minder goed functioneert en kampt met moeite met spreken en bewegen, vergeetachtigheid, angsten en verwardheid. In hoeverre komen behandelingen van deze ziekte vanuit de zorgverzekering voor vergoeding in aanmerking?

Lees hier meer over de vergoeding en behandeling van parkinson

Vergoedingen thuiszorg

Thuiszorg kan noodzakelijk zijn op het moment dat je in verband met ziekte of leeftijd niet meer geheel zelfstandig voor jezelf kan zorgen. Hoe is de vergoeding van de kosten van thuiszorg geregeld in de zorgverzekering?

Lees hier meer over de vergoeding van thuiszorg