keyboard_arrow_up

Zorgverzekering vergelijken

Veranderingen in 2019

Veranderingen 2019

De zorg is jaarlijks aan verandering onderhevig. Tijdens Prinsjesdag wordt ieder jaar definitief bekendgemaakt wat deze veranderingen inhouden. Onder meer de dekking van het basispakket van de zorgverzekeringen, de zorgpremie, het eigen risico en de zorgtoeslag worden vanuit de overheid ieder jaar opnieuw vastgesteld. De verhoging van de zorgpremie kan bijvoorbeeld een reden voor je zijn om naar een andere zorgverzekeraar over te stappen. Benieuwd naar alle veranderingen voor het komende jaar? In onderstaand overzicht zijn deze voor je op een rij gezet.

Overzicht belangrijkste veranderingen

  • Eigen risico: in 2019 verandert het eigen risico niet ten opzichte van 2018, het blijft €385,-;
  • De eigen bijdrage: de eigen bijdrage is voor 2019 vastgezet op €250,-.
  • Zorgpremie: de premie van de zorgverzekering zal in 2019 met bijna 10% stijgen;
  • Basisverzekering: Een aantal behandelingen en medicijnen wordt geschrapt of juist toegevoegd. Zo kan je in 2019 voor een bepaalde vorm van hulp bij overgewicht een vergoeding krijgen vanuit de basis zorgverzekering. Zware paracetamol en pijnstillers worden juist geschrapt.

Zorgtoeslag 2019

De zorgtoeslag in 2019 stijgt mee met de hiervoor vermelde premiestijging. Indien je alleenstaand bent en minder dan €29.562,- op jaarbasis verdient stijgt de zorgtoeslag in totaal met €60,- per jaar, wat neerkomt op een stijging van €5,- per maand. De stijging is tot stand gekomen op basis van een automatische correctie op de te verwachten stijging van de zorgpremies en een maatregel van het kabinet om het niveau van de koopkracht van lage inkomens te waarborgen. Bereken hier gelijk je zorgtoeslag 2019.