Welkom bij Zorgpremies.nl Zorgverzekering vergelijken
Contact

Vergoedingen

Vanuit de basis- en aanvullende zorgverzekering krijg je verschillende vormen van zorg vergoed, bijvoorbeeld fysiotherapie, tandartszorg of orthodontie. Indien de dekking vanuit de basisverzekering onvoldoende is of de vergoeding er überhaupt niet in voor komt, kan je doorgaans een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Op deze pagina vind je een overzicht van de meest voorkomende vergoedingen uit de (aanvullende) zorgverzekering.

Vergelijk alle zorgverzekeringen

Vergoeding brillen & lenzen

Een bril of lenzen worden slechts onder uitzonderlijke omstandigheden vergoed vanuit de basiszorgverzekering. Indien je op zoek bent naar een vergoeding van je zorgverzekeraar bij de aanschaf van een nieuwe bril of lenzen, ben je doorgaans aangewezen op een aanvullende zorgverzekering. De vergoeding brillen & lenzen is normaliter één van de vele vergoedingen uit aanvullende pakketten die je kan afsluiten. Bij het kiezen van een bijpassend pakket, is het naast deze vergoeding interessant om te bekijken aan welke andere vergoedingen je behoefte hebt. Aanvullende pakketten bevatten vaak vergoedingen voor bijvoorbeeld anticonceptie, alternatieve zorg, buitenlanddekking en fysiotherapie. Door aansluiting te zoeken met deze dekkingen kan je het aanvullend pakket optimaal benutten.

Meer informatie over de vergoeding brillen & lenzen

Vergoeding fysiotherapie

Fysiotherapie wordt alleen bij chronische patiënten vanaf de 21e behandeling vergoed vanuit de basiszorgverzekering. Voor de vergoeding van enkele behandelingen of niet-chronische klachten ben je aangewezen op een aanvullende zorgverzekering. Je kan de behandelingen voor fysiotherapie, afhankelijk van de zorgverzekeraar, als losse modulen afsluiten of onderdeel van een aanvullend pakket. Je kan doorgaans kiezen voor een aantal behandelingen of bijvoorbeeld een maximaal bedrag dat kan worden besteed aan fysiotherapie-behandelingen.

Lees hier meer over de vergoeding van fysiotherapie

Vergoeding tandarts (tandartsverzekering)

Jongeren tot 18 jaar krijgen tandheelkundige zorg volledig vergoed vanuit de basiszorgverzekering. Alle volwassenen vanaf 18 jaar en ouder kunnen voor een vergoeding van tandartszorg een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Voor de vergoeding van tandzorg hanteren zorgverzekeraars vaak aparte, losse tandartsverzekeringen. Afhankelijk van de staat van je gebit en gebitsproblemen, kan je kiezen voor een tandartsverzekering met beperkte of juist uitgebreide dekking. Let bij het afsluiten van een tandartsverzekering op de dekkingsgraad en het maximale bedrag per jaar dat wordt vergoed.

Meer informatie over de tandartsverzekering