Welkom bij Zorgpremies.nl Zorgverzekering vergelijken
Contact

Tandartsverzekering

Tandartsvergoeding tool

Het is belangrijk om je goed te laten informeren over de tandartsverzekering, omdat de tandartsverzekering ingewikkeld is samengesteld. Zo is bijvoorbeeld tot de leeftijd van 18 jaar de tandarts meeverzekerd in het basispakket en na 18 jaar niet meer. Daarnaast zit het bij speciale gevallen voor 18+ wel weer in het basispakket.

Aanvullende verzekering

De tandartsverzekering is een aanvullende verzekering naast je basispakket. Bij de meeste zorgverzekeraars kun je hierbij uit verschillende pakketten kiezen. Deze verschillende pakketten hebben verschillende dekkingen. De meeste zorgverzekeraars hebben vaak drie of meerdere aanvullende tandartspakketten. Alle pakketten kun je vergelijken op wat jij denkt nodig te hebben het komende jaar. Let bij het vergelijken op het maximale bedrag dat je vergoed krijgt per jaar en het dekkingspercentage. Wanneer je bij jouw eigen verzekeraar niet het geschikte aanvullende pakket kunt vinden voor de tandarts, kun je er ook voor kiezen om jouw aanvullende zorgverzekering bij een andere zorgverzekeraar af te sluiten dan waar je jouw basispakket hebt afgesloten.

Benieuwd naar de dekking en premie van verschillende tandartsverzekeringen? Maak dan gebruik van onze handige vergelijker op onze pagina tandartsverzekeringen vergelijken.

Kinderen tot 18 jaar

Tot 18 jaar zijn kinderen standaard verzekerd voor het basispakket voor de tandarts. Hierin zitten de meest gebruikte onderdelen voor deze leeftijd. Dit zijn behandelingen zoals: jaarlijkse controle, het plaatsen vullingen, verdovingen,röntgenfoto’s, fluoridebehandelingen, tandsteen verwijderen en behandeling van het wortelkanaal. Wat niet verzekerd is, is orthodontie en kaakchirurgie. Wanneer je hier een verzekering voor wilt voor je kind, moet je deze extra afsluiten naast je basisverzekering.

Basispakket

Voor mensen boven de 18 jaar is er in het basispakket geen vergoeding meer voor de tandarts. Hierop zijn er echter wel een paar uitzonderingen te vinden. Namelijk:

  • Bij een ontwikkelingsstoornis
  • Noodzakelijke medische hulp
  • Chirurgische tandheelkundige hulp (+ voorafgaand röntgenonderzoek)
  • Orthodontische hulp en implantaat bij ernstige stoornissen of afwijkingen

Tandarts tarieven

Het experiment om tandartsen de eigen prijzen te laten bepalen was geen succes. Dit omdat de prijzen enorm aan het stijgen waren. Wanneer je precies wilt weten waarvoor je wel en waarvoor je niet verzekerd bent, kun je het beste contact opnemen met je zorgverzekeraar. Let extra op je verzekering wanneer je van plan bent om orthodontie te nemen het volgende jaar. Er speciale pakketten en de vergoeding kan zeer uiteenlopen per verzekeraar. Daarnaast kan je te maken krijgen met een wachttijd, dit betekent dat je pas na bijvoorbeeld 1 jaar de kosten voor orthodontie vergoed krijgt.