Welkom bij Zorgpremies.nl Zorgverzekering vergelijken
Contact

Brillen en lenzen

Wanneer je slecht zicht hebt, kan dit een flinke kostenpost zijn. Contactlenzen zijn niet goedkoop en ook een bril kan flink in de papieren lopen. Het basispakket van de Nederlandse zorgverzekering geeft geen vergoeding voor brillen en lenzen. Het is wel mogelijk om een vergoeding voor de onkosten te krijgen vanuit een aanvullende verzekering. Dit kan interessant zijn wanneer je veel kosten maakt.

Brillen & Lenzen per zorgverzekeraar

Aanvullende verzekering senioren

De vergoeding voor contactlenzen en brillen is opgenomen in het aanvullende pakket van de zorgverzekering. Binnen zo`n aanvullend pakket worden meerdere zaken vergoed. Je sluit dus nooit een verzekering af voor alleen brillen of lenzen. De premie die je maandelijks betaalt voor een aanvullend pakket is afhankelijk van het aantal vergoedingen dat het pakket biedt.

Het is daarom ook aan te raden om goed naar al deze vergoedingen te kijken. Het is zonde om een pakket af te sluiten waarin veel fysiotherapie vergoed wordt, wanneer je hier nooit gebruik van maakt. Kies dus voor een aanvullende verzekering die naast brillen en lenzen ook andere nuttige zaken dekt.

De vergoeding

Ook met een aanvullende verzekering krijg je vaak niet alle kosten voor een bril of contactlenzen vergoed. Er is bijna altijd een maximaal bedrag verbonden aan de vergoeding. Dit maximumbedrag geldt ook vaak voor een bepaalde termijn. Zo kan je bij een verzekeraar bijvoorbeeld € 150,- per 2 jaar krijgen voor een nieuwe bril. Hoeveel er vergoed wordt in welke periode verschilt per verzekeraar. Vergelijk daarom verschillende polissen met elkaar voordat je een keuze maakt. Sommige verzekeraars laten de vergoeding ook afhangen van de winkel waar je de bril koopt.

Verzekeraars

Om je inzicht te geven in de mogelijkheden hebben wij een aantal aanvullende pakketten met een vergoeding voor brillen en lenzen op een rijtje gezet.

FBTO

Verzekeraar FBTO is de enige verzekeraar waarbij er losse modules aangeboden worden in plaats van verzekeringspakketten. De vergoeding voor brillen en lenzen zit in de module Gezichtszorg en Orthodontie. Dit is dus een combinatie met orthodontie. De voorwaarden zijn:

  • 100% dekking
  • Maximaal € 100,- per jaar voor een complete bril van Specsavers
  • Met je zorgpas krijg je mogelijk extra korting op aankopen bij Specsavers

Meer informatie vind je op de website van FBTO: website van FBTO.

Zilveren Kruis

Bij Zilveren Kruis heb je drie mogelijkheden om uit te kiezen wanneer je brillen en lenzen aanvullend wilt verzekeren: via de Basis 2, 3 en 4 sterren. De voorwaarden van deze pakketten zijn:

  • Volledige vergoeding
  • Maximale vergoeding € 100,- (Basis 2 sterren), € 150,- (Basis 3 sterren) of € 250,- (Basis 4 sterren) per 3 jaar

Meer informatie vind je op de website van Zilveren Kruis: website van Zilveren Kruis.