Welkom bij Zorgpremies.nl Zorgverzekering vergelijken
Contact

Online zorgverzekeringen

Ook de zorgverzekeraars doen mee aan het ontwikkelen van nieuwe online diensten. De meest gebruikte en handigste online diensten hebben wij voor je op een rijtje gezet. Door de snelheid van de ontwikkelingen is het lastig alles bij te houden. Hierdoor kan het zijn dat de nieuwste online dienst die jouw zorgverzekeraar aanbiedt, in dit artikel niet beschreven staat.

Vergelijk alle zorgverzekeringen

Contact zorgverzekeraar

Dankzij de online services is het minder vaak noodzakelijk om contact op te nemen met jouw zorgverzekeraar. Hierdoor blijven lange keuzemenu`s en wachtrijen je bespaard. Wanneer je wil weten welke online services jouw zorgverzekeraar aanbiedt, kun je het beste op de website kijken, of contact opnemen met jouw zorgverzekeraar. De online services verschillen namelijk per zorgverzekeraar.

Zelf regelen

Met betrekking op de zorgverzekeringen kun je steeds meer zelf online regelen. Zo kun je jouw persoonlijke gegevens aanpassen, je pakket veranderen, algemene veranderingen aangeven en gemakkelijk informatie hierover vinden. Door online je zorgverzekering te regelen heb je minder administratief werk. Hierdoor is het gemakkelijker voor jou en je zorgverzekeraar. Online is er ook een beter overzicht te houden dan tussen allemaal losse papieren met afspraken en informatie. Wanneer je nog graag afspraken of informatie op papier wilt bijhouden, kun je dit natuurlijk altijd nog uitprinten.

Apps

De meeste zorgverzekeraars bieden tegenwoordig apps aan bij de zorgverzekering. Deze apps verschillen van een digitale zorgpas tot een herinnering wanneer je jouw medicijnen in moet nemen. Wanneer je een restitutie polis hebt, kan het zijn dat jouw zorgverzekering een speciale declaratie app heeft. Met deze declaratie app heb je geen problemen meer met formulieren. Je kunt gemakkelijk via de app je nota`s versturen. De verschillende apps worden gebruikt als extra informatiepunt, geheugensteun of om verschillende zaken aangaande de zorgverzekering te regelen. Hiernaast zijn er bijvoorbeeld ook speciale apps voor wanneer je op vakantie bent, je de dichtstbijzijnde zorgverlener zoekt en voor diabetespatiënten. Met de diabetes app kunt je jouw bloedglucosewaarden en insulinegebruik gemakkelijk bijhouden.

Online informatie

Verder is er online veel informatie te vinden. Dit is extra handig wanneer je voor een naturapolis hebt gekozen. Zo kun je snel en gemakkelijk zien met welke zorginstellingen jouw zorgverzekeraar afspraken heeft gemaakt en met welke zorginstellingen geen afspraken zijn gemaakt. Hierdoor voorkom je dat je pas achteraf erachter komt dat jouw zorgverzekeraar geen afspraken had met deze zorgaanbieder. Wanneer je zorgverzekeraar geen afspraken heeft gemaakt met de zorginstelling waar je heen wilt, kan het zijn dat je meer zelf moet betalen. Wanneer je een restitutiepolis hebt, hoef je hier geen rekening mee te houden en kun je in principe terecht bij alle zorgverleners. Wel kun je gemakkelijk online bekijken waarvoor je wel en waarvoor je niet verzekerd bent met jouw zorgverzekeringspakket.

Gerelateerde artikelen: