Welkom bij Zorgpremies.nl Zorgverzekering vergelijken
Contact

50Plus zorgverzekering

Wanneer je 50plus bent, heb je misschien behoefte aan andere soorten zorg dan bijvoorbeeld de gemiddelde student. Om aan deze wensen te voldoen hebben verschillende zorgverzekeraars een speciaal pakket samengesteld voor deze levensfase. Dit is een aanvullend pakket die je naast je standaard basispakket kunt afsluiten.

Vergelijk alle zorgverzekeringen

Extra diensten

De extra diensten die in dit pakket zitten verschillen per zorgverzekering. Door deze verschillende diensten per zorgverzekeraar verschilt ook de prijs van dit aanvullende pakket. Je kunt het beste de verschillende mogelijkheden met elkaar vergelijken. Wij hebben voor jouw een aantal van de meest voorkomende diensten van dit aanvullende pakket onder elkaar gezet.

Hoortoestellen, kunstgebit en brillen

Hoeveel hier wordt vergoed en wat wel en wat niet verschilt per zorgverzekering. Het kan zijn dat dit om een bepaald maximumbedrag gaat of over een percentage dat vergoed wordt. Vergoeding voor hoortoestellen zit gedeeltelijk in het basispakket. Met brillen gaat het meestal om een maximumbedrag dat je kunt besteden per 2 of 3 jaar.

Fysiotherapie

Dit wordt meestal voor een maximaal aantal behandelingen per jaar vergoed. Wanneer je naar een fysiotherapeut in de buurt gaat, kun je het beste eerst vragen of deze wel een contract heeft met jouw zorgverzekeraar. Wanneer dit niet het geval is kan het zijn dat je alsnog meer moet betalen dan je van te voren had gedacht.

Controles

Wanneer je ouder wordt kunnen er sneller gezondheidsproblemen komen. Het wordt daarom het aanbevolen om regelmatig controles uit te laten voeren. Er worden verschillende algemene controles aangeboden en verschillende specifieke gezondheidscontroles voor deze leeftijdsfase.

Cursussen en adviezen

Er zijn zorgverzekeringen die een vergoeding geven voor verschillende cursussen die interessant zijn voor de doelgroep 50+. Hierbij kun je denken aan een cursus valpreventie, geheugentraining of beweging. Wanneer je met pensioen gaat, heb je meer tijd voor jezelf en voor bewegen. Hiervoor is het verstandig om eerst beweegadvies aan te vragen. Dan kun je een aangepast persoonlijk schema krijgen. Er is ook de mogelijkheid tot verschillende beweegprogramma’s. Het aanbod van de verschillende cursussen en adviezen verschilt per zorgverzekeraar.

Mantelzorg

Wanneer je langdurig verzorgd wordt door een ander of wanneer je langdurig zorg geeft aan een ander, heet dit mantelzorg. Voor de personen die mantelzorg bieden, zijn er verschillende organisaties en instellingen die deze persoon kunnen helpen en ondersteunen. Hiervoor moet diegene die mantelzorg biedt wel aan een paar eisen voldoen. Deze eisen zijn onder andere:

  • Het gaat om zorg op de langere termijn.
  • Het gaat om meer dan 8 uur zorg per week .
  • De verzorgde heeft last van ouderdomsklachten, handicap, chronische ziekte of psychische klachten.

Gemakkelijk overstappen

Wanneer je gemakkelijk wilt overstappen kun je op deze pagina kijken. Hier kun je overstappen zonder extra administratieve lasten. Wanneer je voor 1 januari van het nieuwe jaar overstapt regelt je nieuwe zorgverzekering dat je oude zorgverzekering op de hoogte wordt gebracht van je overstap. De overstap wordt volledig voor je geregeld. Je krijgt meer informatie over de nieuwe zorgverzekering thuisgestuurd. Ook word je, wanneer je aangeeft dat je dit wilt, op de hoogte gehouden van acties, aanbiedingen en nieuws van jouw zorgverzekeraar.