Zorgverzekeraars

In Nederland ben je sinds een paar jaar verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Dit is verplicht vanaf je 18e en wanneer je woont en/of werkt in Nederland. Een zorgverzekeraar mag je nooit weigeren voor de basiszorgverzekering. Je hebt dus vrije keus uit het aanbod van zorgverzekeraars.

Het aanbod is groot. Dit geldt voor de basiszorgverzekering, maar ook de keuze voor aanvullende pakketten die je kunt afnemen bij de zorgverzekeraar is divers. Wij hebben op deze pagina een overzicht gemaakt met de grootste zorgverzekeraars van Nederland en hun kernpunten.

Anderzorg

anderlogo

Een verzekering waar je zelf veel online kunt regelen, dat is Anderzorg. Het is een onderdeel van Menzis. Bij Anderzorg kun je online kiezen uit 34.000 hulpverleners. De rekening wordt dan direct betaald door Anderzorg. Kies je voor een professional die geen contract heeft met Anderzorg, dan moet je zelf een percentage van de zorg betalen. Het is één van de voordeligste zorgverzekeraar van Nederland. Het biedt verder drie verschillende aanvullende pakketten en één hiervan is speciaal voor jongeren tot 30 jaar. Er is tevens een aparte zorgverzekering voor tandheelkundige zorg.

Bij Anderzorg betaal je voor je basiszorgverzekering 78,00 euro per maand als je je eigen risico verhoogt tot 885 euro. Je betaalt 102,00 euro per maand bij een standaard eigen risico van 385 euro.

CZ

anderlogo

Nederland kent een aantal grote spelers op de verzekeringsmarkt, CZ is daar één van. CZ biedt diverse soorten verzekeringen aan, waaronder de zorgverzekering. Ook via labels CZdirect, OHRA en Delta Lloyd worden door de CZ Groep zorgverzekeringen aangeboden.

Je hebt keuze uit 3 basiszorgverzekeringen, voor de zorgbewust polis met een verplicht eigen risico van €385 betaal je €112,15. Met het maximaal vrijwillig eigen risico betaal je €94,65.

FBTO

fbto2

Deze zorgaanbieder, onderdeel van Achmea, onderscheidt zich doordat ze vernieuwingen binnen de zorg snel doorvoert. FBTO was bijvoorbeeld de eerste waar je online je zorgverzekering kon afsluiten. Het geeft je daarnaast als één van de weinige verzekeraars de mogelijkheid om aanvullende pakketten online maandelijks te veranderen. Deze zogenoemde modules kun je toevoegen aan het basispakket.

De basispremie die FBTO biedt is 105,50 euro per maand zonder verhoogd eigen risico. Verhoog je je eigen risico met 500 euro, dan betaal je per maand 83,50 euro.

Menzis

menzis-logo

De zorgverzekeraar Menzis bestaat sinds 2006 en behoort tot één van de grootste zorgverzekeringsmaatschappijen van Nederland. Onder dit concern vallen ook andere zorgverzekeraars, zoals AnderZorg. Menzis heeft een ruim aanbod aan zorgverzekeringen. Je kunt bij de basiszorgverzekering bijvoorbeeld kiezen voor twee soorten naturapolissen en een restitutiepolis. Je hebt bij Menzis al een basisverzekering vanaf € 83,- per maand (hoog eigen risico) en € 103,- (laag eigen risico).

OHRA

ohra

De Delta Lloyd groep heeft ook verzekeraar OHRA in haar portfolio. Naar eigen zeggen biedt deze zorgverzekeraar duidelijke en begrijpelijke zorgverzekeringsproducten. Als je een basisverzekering bij ORHA afsluit, dan kun je alleen kiezen voor een restitutiepolis.

Wanneer je bij OHRA je eigen risico verhoogt tot 885 euro, dan betaal je € 87,88 euro per maand. Betaal je alleen voor je verplicht eigen risico, dan ben je per maand € 104,55 euro kwijt aan je basiszorgverzekering.

OHRA biedt een paar aanvullende pakketten aan die verschillen qua volledigheid van de dekking. Ohra heeft ook een aparte tandartsverzekering, zoals TandenGaaf met een maximale vergoeding van 500 euro.

Univé

unive

De slogan ‘daar plukt u de vruchten van’ zal bijna iedereen bekend in de oren klinken. Univé, één van de grootste zorgverzekeraars van Nederland, werkt zonder winstoogmerk. Ze biedt drie soorten basispolissen aan. Dit zijn een restitutiepolis en twee naturapolissen. Bij een naturapolis krijg je zorg aangeboden van een zorgverlener dat een contract heeft met Univé. De restitutiepolis is hierdoor iets duurder. De naturapolis kost namelijk € 100,95 euro per maand en de restitutiepolis (Zorg Vrij) € 121,50 euro per maand. Met een verhoogd eigen risico tot € 885 euro betaal je per maand voor een restitutiepolis € 106,25 en voor de naturapolis € 85,95 euro per maand.

Daarnaast zijn er drie aanvullende pakketten waar je een polis voor kunt afsluiten. Natuurlijk kun je ook bij deze verzekering een aparte tandartsverzekering afsluiten.

VGZ

vgz

De grootste zorgverzekeraar van Nederland is VGZ. Maar liefst 4,2 miljoen Nederlanders zijn aangesloten bij deze zorgverzekeringsmaatschappij. VGZ biedt drie soorten basisverzekeringen aan. Een naturapolis kun je vanaf € 116,20 euro per maand afsluiten en een restitutiepolis (VGZ Eigen Keuze) voor € 122,20 euro per maand. Ook hier is de restitutiepolis dus duurder. Je kunt bij deze zorgverzekeraar het eigen risico verhogen tot € 885,-. Je betaalt dan nog maar maandelijks € 101,20 euro voor een naturapolis en € 107,20 voor een restitutiepolis.

Bij VGZ kun jij je natuurlijk ook weer verzekeren voor allerlei andere zorg. Je hebt de keuze uit drie aanvullende pakketten en drie tandartsverzekeringen.

Zekur

zekur

Zekur is een onderdeel van Univé en richt zich vooral op jongeren. Bij deze zorgverzekering betaal je vaak een lagere premie dan bij andere zorgverzekeringen. Dit komt doordat je de zorgverzekeraar alleen kunt bereiken via de telefoon of per e-mail. Een zorgverzekering afsluiten kun je ook alleen via de telefoon of via internet. Per maand ben je voor een naturapolis € 78,85 euro kwijt als je kiest voor het maximaal eigen risico van € 885,-. Met een eigen risico van € 385,- betaal je € 93,85 euro per maand aan premie. De prijs voor de restitutiepolis (vrije zorgkeuze) is hoger.

Er is één aanvullend pakket dat je kunt afsluiten, genaamd Extra Zekur. Er zijn daarnaast twee losse aanvullende vezekeringen, Fysio en Buitenland.

ZieZo

De voordeligste zorgverzekering van Zilveren Kruis is van ZieZo. De lage premie wordt veroorzaakt doordat je als klant zelf je zorgzaken online moet regelen. De ZieZo zorgverzekering biedt twee verschillende soorten basispakketten. De goedkoopste zonder vrijwillig eigen risico is de ZieZo Selectief verzekering met een premie van € 101,95. De wat meer uitgebreide basisverzekering is de ZieZo Basis verzekering van € 105,95 per maand. Kies je ervoor om je eigen risico te verhogen tot € 885,- euro, dan betaal je minimaal € 79,95 euro per maand.

Naast het basispakket heb je ook nog de keuze uit 2 verschillende aanvullende pakketten en 2 tandartsverzekeringen. Je hebt dus de mogelijkheid om de basisverzekering uit te breiden en aan te passen naar je persoonlijke voorkeur.

Zilveren Kruis

zilverenkruis

Eén van de grootste zorgverzekeraars van Nederland is Zilveren Kruis. Deze verzekeraar biedt op dit moment aan miljoenen mensen een zorgpolis. Je kunt bij Zilveren Kruis kiezen uit drie verschillende soorten basispakketten. De goedkoopste zonder vrijwillig eigen risico is Basis Budget met een premie van € 105,95. Je wordt hierbij geacht veel zelf te regelen. Een wat meer uitgebreide basisverzekering is Basis Zeker (€ 119,45) en de meest uitgebreide is Basis Exclusief (€ 123,75). Wanneer jij beslist om je eigen risico te verhogen tot € 885,- euro, dan betaal je minimaal € 85,95 euro per maand.

Behalve de ruime keuze voor een basispakket heb je ook nog de keuze uit 5 verschillende aanvullende pakketten en 5 tandartsverzekeringen. Je hebt hierdoor dus ruim de keuze en kunt het zorgpakket helemaal aanpassen naar je persoonlijke voorkeur.