Zorgverzekeraars

In Nederland ben je sinds een paar jaar verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Dit is verplicht vanaf je 18e en wanneer je woont en/of werkt in Nederland. Een zorgverzekeraar mag je nooit weigeren voor de basiszorgverzekering. Je hebt dus vrije keus uit het aanbod van zorgverzekeraars.

Het aanbod is groot. Dit geldt voor de basiszorgverzekering, maar ook de keuze voor aanvullende pakketten die je kunt afnemen bij de zorgverzekeraar is divers. Wij hebben op deze pagina een overzicht gemaakt met de grootste zorgverzekeraars van Nederland en hun kernpunten.

Anderzorg

anderlogo

Een verzekering waar je zelf veel online kunt regelen, dat is Anderzorg. Het is een onderdeel van Menzis. Bij Anderzorg kun je online kiezen uit 34.000 hulpverleners. De rekening wordt dan direct betaald door Anderzorg. Kies je voor een professional die geen contract heeft met Anderzorg, dan moet je zelf een percentage van de zorg betalen. Het is één van de voordeligste zorgverzekeraar van Nederland. Het biedt verder drie verschillende aanvullende pakketten en één hiervan is speciaal voor jongeren tot 30 jaar. Er is tevens een aparte zorgverzekering voor tandheelkundige zorg.

Kijk voor meer informatie op de Anderzorg pagina.

Website van Anderzorg

CZ

anderlogo

Nederland kent een aantal grote spelers op de verzekeringsmarkt, CZ is daar één van. CZ biedt diverse soorten verzekeringen aan, waaronder de zorgverzekering. Ook via labels CZdirect, OHRA en Delta Lloyd worden door de CZ Groep zorgverzekeringen aangeboden.
Kijk voor meer informatie op de CZ pagina.

website van CZ

De Friesland

anderlogo

De Friesland is al lang geen regionale verzekeraar meer. Meer dan een half miljoen mensen zijn in Nederland bij De Friesland verzekerd en daarmee is het een grote speler op de markt. Dit komt ondermeer omdat je veel keuze hebt en De Friesland een goede service biedt.
Kijk voor meer informatie op de  De Friesland pagina.

website van De Friesland

Ditzo

anderlogo

Vind je het geen probleem dat het contact met je verzekeraar vooral online verloopt? Dan is Ditzo wellicht een verzekeraar voor jou. Dit label valt onder verzekeraar ASR Nederland en is inmiddels net zo populair als het moederbedrijf. Dit komt onder meer door de scherpe premie van de basisverzekering van Ditzo.
Kijk voor meer informatie op de Ditzo pagina.

website van Ditzo

FBTO

fbto

Deze zorgaanbieder, onderdeel van Achmea, onderscheidt zich doordat ze vernieuwingen binnen de zorg snel doorvoert. FBTO was bijvoorbeeld de eerste waar je online je zorgverzekering kon afsluiten. Het geeft je daarnaast als één van de weinige verzekeraars de mogelijkheid om aanvullende pakketten online maandelijks te veranderen. Deze zogenoemde modules kun je toevoegen aan het basispakket.

Meer informatie over FBTO en een overzicht van alle dekkingen kun je bekijken op onze pagina FBTO.

Website van FBTO

Hema

anderlogo

De geschiedenis van HEMA begint in 1926. Inmiddels is het warenhuis uitgegroeid tot een echt begrip, zowel nationaal als internationaal. Sinds 2014 kun je ook een zorgverzekering afsluiten bij dit oerhollandse warenhuis. Dit is een samenwerking met zorgverzekeraar Menzis.
Kijk voor meer informatie op de HEMA pagina.

website van de HEMA

Just

anderlogo

Just is een zorgverzekeraar die zich richt op jongeren en dit zie je terug in de communicatie en de aanvullende pakketten. Zowel de aanvullende zorgverzekering als de tandartsverzekering hebben namelijk een dekking die vooral bij de lifestyle van jongeren past.
Kijk voor meer informatie op de Just pagina.

website van Just

Menzis

menzis-logo

De zorgverzekeraar Menzis bestaat sinds 2006 en behoort tot één van de grootste zorgverzekeringsmaatschappijen van Nederland. Onder dit concern vallen ook andere zorgverzekeraars, zoals AnderZorg. Menzis heeft een ruim aanbod aan zorgverzekeringen. Je kunt bij de basiszorgverzekering bijvoorbeeld kiezen voor twee soorten naturapolissen en een restitutiepolis. Je hebt bij Menzis al een basisverzekering vanaf € 83,- per maand (hoog eigen risico) en € 103,- (laag eigen risico).

Website van Menzis

OHRA

ohra

De Delta Lloyd groep heeft ook verzekeraar OHRA in haar portfolio. Naar eigen zeggen biedt deze zorgverzekeraar duidelijke en begrijpelijke zorgverzekeringsproducten. Als je een basisverzekering bij ORHA afsluit, dan kun je alleen kiezen voor een restitutiepolis.

OHRA biedt een paar aanvullende pakketten aan die verschillen qua volledigheid van de dekking. Ohra heeft ook een aparte tandartsverzekering, zoals TandenGaaf met een maximale vergoeding van 500 euro.

Website van OHRA

ONVZ

anderlogo

Voor zorg op maat kun je goed terecht bij ONVZ. Deze verzekeraar biedt veel verschillende aanvullende pakketten en zo kun je eenvoudig een zorgverzekering afsluiten die perfect past bij je persoonlijke situatie. Ook de tandartsverzekeringen van ONVZ zijn uitgebreid en hebben een ruime dekking.
Kijk voor meer informatie op de ONVZ pagina.

website van ONVZ

Univé

unive

De slogan ‘daar plukt u de vruchten van’ zal bijna iedereen bekend in de oren klinken. Univé, één van de grootste zorgverzekeraars van Nederland, werkt zonder winstoogmerk. Ze biedt drie soorten basispolissen aan. Dit zijn een restitutiepolis en twee naturapolissen. Bij een naturapolis krijg je zorg aangeboden van een zorgverlener dat een contract heeft met Univé. De restitutiepolis is hierdoor iets duurder.

Daarnaast zijn er drie aanvullende pakketten waar je een polis voor kunt afsluiten. Natuurlijk kun je ook bij deze verzekering een aparte tandartsverzekering afsluiten.

Website van Unive

VGZ

vgz

De grootste zorgverzekeraar van Nederland is VGZ. Maar liefst 4,2 miljoen Nederlanders zijn aangesloten bij deze zorgverzekeringsmaatschappij. VGZ biedt drie soorten basisverzekeringen aan.

Bij VGZ kun jij je natuurlijk ook weer verzekeren voor allerlei andere zorg. Je hebt de keuze uit drie aanvullende pakketten en drie tandartsverzekeringen.

Website van VGZ

Zekur

zekur

Zekur is een onderdeel van Univé en richt zich vooral op jongeren. Bij deze zorgverzekering betaal je vaak een lagere premie dan bij andere zorgverzekeringen. Dit komt doordat je de zorgverzekeraar alleen kunt bereiken via de telefoon of per e-mail. Een zorgverzekering afsluiten kun je ook alleen via de telefoon of via internet.

Er is één aanvullend pakket dat je kunt afsluiten, genaamd Extra Zekur. Er zijn daarnaast twee losse aanvullende vezekeringen, Fysio en Buitenland.

Website van Zekur

ZieZo

Ziezo logo

De voordeligste zorgverzekering van Zilveren Kruis is van ZieZo. De lage premie wordt veroorzaakt doordat je als klant zelf je zorgzaken online moet regelen. De ZieZo zorgverzekering biedt twee verschillende soorten basispakketten.

Naast het basispakket heb je ook nog de keuze uit 2 verschillende aanvullende pakketten en 2 tandartsverzekeringen. Je hebt dus de mogelijkheid om de basisverzekering uit te breiden en aan te passen naar je persoonlijke voorkeur.

Website van Ziezo

Zilveren Kruis

zilverenkruis

Eén van de grootste zorgverzekeraars van Nederland is Zilveren Kruis. Deze verzekeraar biedt op dit moment aan miljoenen mensen een zorgpolis. Je kunt bij Zilveren Kruis kiezen uit drie verschillende soorten basispakketten.

Behalve de ruime keuze voor een basispakket heb je ook nog de keuze uit 5 verschillende aanvullende pakketten en 5 tandartsverzekeringen. Je hebt hierdoor dus ruim de keuze en kunt het zorgpakket helemaal aanpassen naar je persoonlijke voorkeur.

Website van Zilveren Kruis