Welkom bij Zorgpremies.nl Zorgverzekering vergelijken
Contact

Zorgtoeslag proefberekening 2024

In Nederland is iedereen vanaf zijn 18e verplicht om een eigen zorgverzekering af te sluiten. Wanneer je een laag inkomen hebt, kun je zorgtoeslag ontvangen. Indien van toepassing telt het inkomen van je toeslagpartner ook mee bij de berekening van de eventuele zorgtoeslag. Hoe lager het inkomen, hoe meer zorgtoeslag je van de overheid krijgt. Op deze pagina kun je een proefberekening maken om erachter te komen hoeveel toeslag je kunt krijgen.

Wil je precies weten op hoeveel zorgtoeslag je recht hebt? Gebruik dan onze zorgtoeslag bereken tool hieronder.

Zorgtoeslag proefberekening calculator

Disclaimer: Data in deze tool is bedoeld als indicatie voor de zorgtoeslag via de Belastingdienst. Aan de verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele fouten en onjuistheden. Raadpleeg voor de exacte toeslag de Belastingdienst.

Wanneer geen proefberekening maken

Let op: Je kunt beter geen proefberekening maken wanneer je bijzonder vermogen hebt. Onder bijzonder vermogen valt onder andere: het vermogen van kinderen, smartengeld en speciale uitkeringen. Voor meer toelichting kun je naar de website van de Belastingdienst.