Welkom bij Zorgpremies.nl Zorgverzekering vergelijken
Contact

Sport en zorgverzekering

Wanneer je een fanatiek sporter bent, stel je misschien andere eisen aan jouw zorgverzekering dan iemand die niet sport. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld fysiotherapie. Sporters maken hier over het algemeen meer en vaker gebruik van. Dankzij het sporten ben je gezonder, maar bij sporten komen blessures voor.  Wanneer je een sport beoefend met een hoog risico, wil je hier goed voor verzekerd zijn. In dit artikel lees je hoe sport en zorgverzekering het beste samengaan.

Vergelijk alle zorgverzekeringen

Basispakket

Voor de zorgverzekeringspakketten die speciaal gericht zijn op sporten kom je altijd terecht bij de aanvullende pakketten van de verschillende zorgverzekeraars. Bij bepaalde aanvullende pakketten, die niet speciaal gericht zijn op sporten, zit ook een gedeelte vergoeding voor sportzorg. Voor verschillende kleine ongevallen bij het sporten ben je ook verzekerd met het basispakket. Dit geldt echter alleen voor de amateursporten. De sporten met een verhoogd risico vallen buiten de meeste zorgverzekeringen en helemaal buiten het basispakket. Bij sporten met een verhoogd risico moet je denken aan bungeejumping, ijshockey, bergtochten zonder professionele begeleiding, parachutespringen, etc.

Sporten met risico

Wanneer je bij een club of vereniging een sport beoefent is er meestal de mogelijkheid om via deze club of vereniging een verzekering af te sluiten. Deze verzekeringen zijn meestal goedkoper omdat ze met een grote groep worden afgesloten (collectieve zorgverzekeringen). Het kan ook zijn dat je automatisch door contributie te betalen verzekerd bent voor sportongevallen. Voor meer informatie kun je het beste informatie aanvragen bij je sportclub of -vereniging. Wanneer jouw vereniging of club geen speciale zorgverzekering aanbiedt, kun je terecht bij verschillende zorgverzekeraars die een speciaal sporterspakket aanbieden.

Sporters pakket

Er zijn een paar zorgverzekeraars die speciaal voor actieve sporters een pakket hebben samengesteld. Sportzorg.nl heeft de verschillende pakketten speciaal voor sporters met elkaar vergeleken en Zilveren Kruis is hieruit als beste voortgekomen. Wanneer je een sport beoefent met hoog risico moet je wel even extra checken of dit ook onder het sportpakket valt.

Fysiotherapie

Fysiotherapie is een van de meest aangevraagde aanvullende pakketten van zorgverzekeringen. Dit pakket is zeker voor de actieve sporter erg interessant. De zorgverzekeringen hebben hier meerdere pakketten voor. Zo kun je kiezen voor een bepaald aantal behandelingen die worden vergoed of voor een vergoeding tot een maximumbedrag. Wanneer je naar een fysiotherapeut gaat, is het handig om vooraf te informeren of deze gecontracteerd is bij jouw zorgverzekering of niet. Wanneer dit niet het geval is kan het zijn dat jouw verzekering minder vergoedt en je, meer dan je vooraf dacht, zelf moet betalen.

Collectieve zorgverzekering

Wanneer je bij een sportclub of –vereniging zit, kan het zijn dat deze een afspraak heeft met een zorgverzekeraar. Dit hoeft niet alleen te gelden voor speciale aanvullende pakketten voor sporten. Dit kan ook gaan om de normale basispakketten met aanvullende mogelijkheden. Als lid van de vereniging kun je met een collectieve zorgverzekering korting krijgen op de zorgpremie.